Monika Kufner

Jeg begynte med yoga for ca 22 år siden, i Munchen. Litt tilfeldig at det var Iyengar-yoga, men jeg likte yogaformen godt, ikke minst fokuset på detalj, presisjon og sentrering. Min lærer gjennom 10 år i Tyskland, Amrit Stein, var selv elev av BKS Iyengar.

Da jeg i 2013 flyttet til Norge fant jeg Brigitta Tummon, Senior Iyengar lærer med lang erfaring og stor kunnskap. Brigitta motiverte meg til gjennomføre en 3-årig lærerutdanning i Iyengar-yoga for å kunne dele mine positive yoga-erfaringer med andre på en god og kvalifisert måte.

Letthet i kroppen og frihet i sinnet – det er den erfaringen jeg ønsker å dele med mine elever når jeg underviser. Iyengar-metodens bruk av «props» (hjelpemidler som belte, klosser etc) gjør det mulig for alle å praktisere gode yogastillinger i henhold til individuelle muligheter – og begrensninger. Dette er en viktig kvalitet som gjør yoga tilgjengelig for nær sagt alle!

 Det å praktisere yoga er en livslang vei – og jeg er glad over alle som har lyst til å gå et stykke av denne veien sammen med meg.

Høsten 2024 holder jeg kurs i Iyengar morgenyoga på torsdager kl 0830-0945