Elin Kitmitto

Da jeg var 15 år, gikk jeg på mitt første yogakurs. Siden har jeg gjort yoga mer eller mindre aktivt. Jeg likte spesielt den mentale roen som yogaen gjennom bevegelse og pust i harmoni ga meg. Det har jeg hatt både nytte og glede av hele livet.

I 2018  bestemte jeg meg for å ta yogalærerutdanning. Yogalærerutdanningen jeg valgte kalles Yogaworks. Det er en utdanning som henter en del fra Asthanga- og Iyengar-metodene, og samtidig legger anerkjenner at vi alle har ulike forutsetninger for å gjøre de ulike øvelsene. Derfor legges det vekt på individuell tilpasning og tilrettelegging. 

Siden jeg fullførte yogalærerutdannelsen har jeg undervist i yoga på ulike steder. Dette har jeg gjort i tillegg til mitt ordinære arbeid. Klassene har vært av ulike type og karakter, både rolige og mer aktive. Deltakerne har vært kvinner og menn i de fleste aldersgrupper, ikke minst har jeg erfaring med senioryoga. Ofte har deltakerne imponert meg med sin vilje til å delta uansett utgangspunkt. Jeg er takknemlig for alt jeg har lært av mine elever.

Nå er jeg 65 år og har nylig gått av med pensjon. Det gir meg mer tid til å møte andre som også er interessert i yoga, dele min kunnskap om yoga med dem og også lære av dem. En yogalærer er også alltid en yogaelev.