Lærere

Torunn Kvamme (innehaver)

torunn 3 comp

For snart 25 år siden, i en periode med mye stress,  snublet jeg inn i min første yogatime. Jeg hadde ingen kunnskap om yoga og liten bevissthet om sammenhengen mellom kropp, sinn, pust og følelser. Jeg merket umiddelbart at øvelsene gjorde meg godt, i både kropp og sinn.

Et par år seinere befant jeg meg i nok en krevende livssituasjon og havnet på et innføringskurs i meditasjon. I løpet av kurset opplevde jeg i små glimt hvilken kraft som ligger i å vende oppmerksomheten innover, og hvordan jeg ved å utforske tankene, følelsene og kroppen kunne møte utfordringer i hverdagen på nye og mindre smertefulle måter.

Siden den gangen har yoga og meditasjon hatt «fast følge» hos meg. Jeg opplever at god yoga er meditasjon og visa versa og dette forsøker jeg å formidle i min undervisning.

I 1999 tok jeg Yogalærerutdanning ved Sivananda Yoga Vedanta Center i Kerala og over perioden 1998-2012 deltok jeg årlig på flere tildels lange yoga-retreater under ledelse av yogalæreren Clive Sheridan. Siden 2007 har jeg gjort en rekke meditasjons-retreater på opptil 2 måneder i Vipassana-tradisjonen slik den praktiseres av Insight Meditation Society i USA. I perioden 2010-2012 gjennomførte jeg en 18 måneders Mindfulness Yoga and Meditation Training for Yoga Teachers ved Spirit Rock i California.

Jeg er også utdannet gestalt-coach og veileder og tilbyr privattimer i coaching samt i yoga, pust og avspenning. Du kan kontakte meg for privattime ved å sende en epost eller ringe 41 56 97 63

Anne-Line Øybø

IMG_8468b1Mitt møte med yoga skjedde for bare 4 år siden, men for noen vidunderlige, innholdsrike år. Yoga-stilen som tok meg med storm var Iyengars metode. Jeg ble fascinert med èn gang. Følelsen av å åpne opp i brystet, få pusten på stell og få styrket og tøyd kroppen på en bevisst og trygg måte, ga meg en opplevelse jeg aldri vil glemme.

Etter et år ble jeg invitert med på et 12 måneders fordypningskurs for å lære mer, men også for å kunne være vikar for min egen lærer gjennom disse 4 årene, Anna Miller. Jeg har siden det hatt en regelmessig og dedikert egen-praksis. Yoga har blitt viktig og uunnværlig både i hverdagen og i mine ferier. Jeg setter stor pris på å dele mine yoga-erfaringer med familie og venner, mennesker jeg møter på min vei og ikke minst, mine elever. Det er Iyengars metode jeg bruker når jeg underviser i yoga. Der legges det vekt på at alle øvelser gjøres på en trygg måte, og vi tar gjerne i bruk av hjelpemidler som klosser, puter og belter for å hjelpe kroppen inn i en god stilling.

Jeg har 16 års pedagogisk erfaring med treningsveiledning for mennesker i alle aldre og livssituasjoner. For tiden underviser jeg yoga ved Den Norske Opera og har klasser i YoPi (en blanding av yoga og pilates) på Diakonhjemmet i Oslo og Gnist Trening og Helse i Bærum.

Jeg tilbyr også yogatimer hjemme i garasjen og har en egen fjesbokside som heter YogaGarasjen. Du kan også kontakte meg på telefon 90 67 73 18

Trude Eidtang

Trude til fjells1

Jeg ble introdusert for yoga for ca 20 år, den gangen gjennom dans. Jeg opplevde ganske snart yoga som en god måte å stresse ned på i studietiden, og praktiserte og leste en del hjemme på egenhånd. Men så gled det bort igjen og ble erstattet av andre ting. Jeg var jevnlig innom yogaklasser og lærere de neste årene, men uten at det førte til noen egen praksis. Det var først under en tur til Zanzibar i 2007 at jeg traff en ivrig yogalærer, Marisa van Vuuren, som inspirerte meg til å fortsette. Og etter dette er yoga blitt værende som en regelmessig aktivitet i livet mitt, på linje med tannpussen.

Jeg har ingen fast og displinert praksis, men jeg «må» på matta hver dag. Kroppen krever det.

Gjennom yogaen har jeg lært meg selv å kjenne bedre, både fysisk og psykisk. Den hjelper meg å stresse ned og samle tankene, men gir også energi, styrke og kroppsbeherskelse. For meg er yogaen i hovedsak en fysisk praksis, men jeg tror det gir mye også på andre plan å utforske og utfordre sin bevegelighet, styrke, balanse, pustemønster etc.

Jeg er internasjonalt godkjent yogalærer i Hatha Flow Yoga fra nederlandske Ekhart Yoga. Jeg har også studert klassisk yoga ved Norsk Yogaskole, Ashtanga med Schirin Zorriassateiny/ Marisa Van Vuuren og Restorative Yoga med Donna Fahri.

I tillegg har jeg grunnleggende kurs i Yogamassasje fra Axelsons Body Work School og bakgrunn fra dans både som utøver og instruktør. Min yoga er dynamisk og flytbasert, med innslag av klassiske asanas og yin-elementer.

Jeg vektlegger koordinering av pust og bevegelser og en gradvis progresjon i takt med egne forutsetninger.

I tillegg til klasser hos Raus Yoga holder jeg kurs i regi av Villmarksyoga.no.  og kan kontaktes på telefon 95 02 25 59

Tobias Palm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For meg var det nok den argentinske tangoen som ble inngangsporten til yogaen. Jeg meldte meg på et nybegynnerkurs i Argentinsk tango og ble helt bitt av tangobasillen. Etter et par år med dansing flere ganger i uken bestemte jeg meg for å leve ut drømmen. Jeg sa opp jobben jeg hadde, leide ut leiligheten og flyttet til Buenos Aires for 6 måneder for å lære meg spansk og danse tango.

Å lære tango var for meg å begynne å lytte på kroppen med nye sanser, en bevisstgjøring og tilstedeværelse i kroppen, men også den ordløse kommunikasjonen med den man danser med.

I Buenos aires kom jeg i kontakt med yogaen. Jeg var mest ute etter å bli sterkere og mer fleksibel, for å bli en bedre tangodanser, men oppdaget etterhvert att yoga er så mye mer enn det. Styrke og fleksibilitet er noe man får med på kjøpet. Yogaen er for meg å jobbe med den bevisstgjøringen av kroppen som jeg begynnte å oppdage i tangoen, men i tillegg også sinnet og hvordan pusten er et verktøy for å knytte sammen de to.

Da jeg kom tilbake til Norge begynte jeg å praktisere Ashtanga Vinyasa Yoga, og dette har nå vært min hovedsaklige yogapraksis de siste ti årene. I tillegg har jeg studert Vinyasa Krama med Srivatsa Ramaswami og Pranayama med Tiwari fra Kaivalyadhama Yoga institute i India. Min faste lærer i Ashtanga Vinyasa Yoga er John Scott. Jeg fullførte min Teacher Training med ham i Cornwall, England i 2013, og har deretter hatt mulighet å assistere ham på workshops både her i Norge, i Sverige, Spania og Polen.

Mannfolkyoga-kurset her på Rausyoga har jeg undervist siden 2012. Det er et kurs som bygger på Ashtanga Vinyasa Yoga, som er en fysisk og dynamisk yogaform, men det blir spesielt tilrettelagt i forhold til de utfordringer som menn oftest har: stive muskler og ledd, spesielt hofter, skuldrer og vonde rygger.

Jeg startet selv med yoga etter at jeg fylte 30, med stive muskler og ledd, og håper å kunne inspirere andre til det samme. Det er aldri for seint å begynne med yoga…

Jeg kan kontaktes på telefon 95908414

Siri Kirste

Siri jobber til daglig som lege ved Ullevål Sykehus, men har vært lidenskapelig opptatt av yoga helt siden 15-års alderen. I en hektisk hverdag med barn og jobb, er yoga en viktig del av livet, og en fin måte å roe ned sinnet på, uansett hvor man er. Hun har praktisert flere typer yogaformer, men liker best å utøve Ashtanga Yoga siden det er godt å følge et fast mønster av øvelser slik at man kan fokusere mer på pusten og nærværet, i stedet for å henge seg opp i om stillingen er helt korrekt utført. Det er en form for aktiv meditasjon siden kroppen husker- og kan fordype seg i, kjente bevegelser. Samtidig er det alltid fint å utfordre seg selv ved å prøve noe nytt, og derfor går Siri fortsatt på andres yogatimer for å lære mer.

Siri er sertifisert yogalærer fra Himalaya Yoga Valley, med Yogacharya Lalit Kumar som hovedlærer.

I tillegg til å jobbe som lege og yogalærer, er Siri også utdannet doula (fødselshjelper) og tilbyr gravidyoga.

Siri kan kontaktes for private yogatimer og underviser både på norsk og engelsk – send epost til sn.kirste@gmail.com

Kathrine Solvær Arkøy

bilde av yogalærer KathrineJeg oppdaget yoga i 1998. Lite visste jeg da om hvilken spennende reise jeg var i ferd med å legge ut på. Det begynte med et kurs i klassisk yoga, så et til, og da jeg ble gravid ble det gravideyoga. Etter det var jeg hekta, og siden den gang har yogaen vært en viktig del av livet mitt.

For meg er yoga en livsstil, noe jeg integrerer i hverdagen på mange ulike måter. Klassisk yoga er min favoritt.

Jeg har yogalærer-utdannelse fra Yogalærerskolen i Norge. Det er en 3,5 års utdanning innen klassisk yoga. I tillegg har jeg videreutdannelse i Gravideyoga og Yoga for barn.

De fysiske øvelsene gir meg et velbehag jeg har nytte av gjennom hele dagen. De bidrar også til å gjøre kroppen både fleksibel, sterk og balansert. Pusteøvelsene og ikke minst avspenningen gir meg god kontakt med meg selv, både fysisk og psykisk. Jeg blir rett og slett mer tilstede i mitt eget liv på en god måte.

Det er en ære og en glede for meg å få lov til å dele mine kunnskaper om yoga med andre. Stadig begeistres jeg av hvor raskt de gode virkningene av yoga blir merkbare.

Jeg er opptatt av at vi har forskjellige kropper og ofte både utfører og opplever øvelsene ulikt. I min undervisning legger jeg vekt på å tilpasse øvelsene etter ønske og behov hos den enkelte. I  yoga trener vi på å måle oss med oss selv og ikke med andre. Jeg kan kontaktes på telefon 99 23 08 06

Julie Hoen

jeg er 38 år og har vokst opp i nabolaget til Raus Yoga her i Bærum. Jeg prøvde yoga første gang da jeg var 17-18 år og syntes det var spennende med en ny tilnærming til fysisk aktivitet, ikke minst bevisstheten rundt pust og viktigheten av avspenning.

Jeg har spilt tennis hele livet og yoga gjør at jeg lettere finner fokus når jeg spiller. Jeg kan bruke pusten både for å hente mer energi og til å roe ned. Yogaen har også ført til økt kropps-beherskelse og bedre balanse. Jeg får rett og slett mer ut av tennisen. Slik kan yoga gi deg et løft i andre former for fysiske aktiveter også; 1+1= 3!

Min yogalærerbakgrunn er Virja-yoga, en yogaform som er utviklet med særlig fokus på den «nordiske kroppen», dvs hvilke fysiske utfordringer de fleste av oss opplever ved å bo og leve i et kaldt klima. Jeg er opptatt av å tilrettelegge øvelsene på en best mulig måte til den enkeltes kropp og forutsetning.

Trygg yoga gjennom god teknikk er viktig for meg samtidig som jeg liker å utforske ulike øvelser og ikke minst ha det gøy i timene. Kom og la Fredagsyogaen bidra til både glede og kroppslig velvære!

Jeg har også utdannelse i Barselyoga og Barneyoga! Ellers underviser jeg i Tennis, holder yogakurs for bedrifter, gir privattimer og driver med fotokunst.

Jeg kan nås på julieskontor@gmail.com

Ragni Indahl

Jeg har rundet 50 år og har min yogalærerutdanning fra Oslo Yoga. Det er en allsidig grunnutdanning som er opptatt av at alle skal kunne utvikle sin egen yogapraksis i tråd med egne forutsetninger.

Selv begynte jeg med yoga for ca 10 år siden. Da hadde jeg vært plaget av nakke- og ryggsmerter i lengre tid. Sammen med annen trening hjalp yogaen meg med å bli kvitt disse smertene. Min yogapraksis gjør meg godt på flere måter.  Jeg opplever at jeg blir bedre kjent med meg selv, i både kropp og sinn, og dette gir meg nyttige redskap for å styrke og utvikle meg selv på ulike måter.

De første årene drev jeg primært med rolig yoga (yin-yoga). Nå veksler jeg mellom rolig og mer aktive yogaformer som dynamisk yoga og Ashtanga. Når jeg underviser liker jeg å blande rolige og mer aktive øvelser. Jeg er opptatt av at yoga ikke skal handle om prestasjon, men om opplevelse. En god opplevelse i både kropp og sinn. Velkommen på Fredagsyoga.

Jeg har også drevet med er ballett, fysisk teater, og akrobatikk – men det er noen år siden.

Jeg kan nås på tlf 95 15 09 32