Lærere

Torunn Kvamme (innehaver)

torunn 3 comp

Jeg er 61 år og har nærmere 20 års erfaring som yogalærer.

«Snublet» mer eller mindre inn i min første yogatime for nærmere 30 år siden. Hadde ingen kunnskaper om yoga. Timene gjorde meg godt, både fysisk og mentalt. I løpet av yogatimene – og særlig under avspenningen falt jeg til ro på en måte jeg ikke vanligvis gjorde. Det ga mersmak. Jeg fortsatte.

En vanskelig periode i livet et par år seinere førte til at jeg oppsøkte meditasjon. Det har jeg ikke angret på. Yoga og meditasjon er to sider av samme sak. De gir pusterom i hverdagen, mulighet til å skifte perspektiv, og ikke minst skille hva som er viktig for meg og ikke.

Min yogalærer-utdanning/bakgrunn:
SivanandaTeacherTraining, klassisk yoga, Neyyar dam, India 1999 (Kerala)
Årlige yogatretreater med yogalærer Clive Sheridan i perioden 1998-2012, div land (Thailand, Nepal, Sverige, Spania, England…)
Mindfulness Yoga and Meditation Training for Yoga Teachers, 2010-2012, Spirit Rock, California, USA
Diverse yogaworkshops og kurs for yogalærere, bl a Donna Farhi om

Meditasjons-mindfullnesserfaring:
Årlige Vipassana-retreater (meditasjonssamlinger i stillhet) fra 1994 til dags dato. Minst en hvert år. Gode og veldrevne meditasjonssentre med dyktige lærere er Spirit Rock (USA/California), Gaia house (UK/Devon) og Beatenburg (Sveits/Interlaken).

Før jeg ble yogalærer på heltid har jeg erfaring som lærer i grunn- og videregående skole og mer enn 20 år med internasjonalt rettet arbeid i ulike organisasjoner.

Jeg kan kontaktes pr epost eller på mobil 41 56 97 63

Anne-Line Øybø

IMG_8468b1Motto: «Yoga is for everybody and every body.»

Mitt møte med yoga skjedde i 2011. Yoga-stilen som tok meg med storm var Iyengars metode. Jeg ble fascinert med èn gang. Følelsen av å åpne opp i brystet, få pusten på stell og få styrket og tøyd kroppen på en bevisst og trygg måte, ga meg en opplevelse jeg aldri vil glemme.

Et år seinere ble jeg invitert med på et 12 måneders fordypningskurs hos min lærer Anna Miller og siden da har yoga vært viktig for meg både i hverdagen og i feriene.

De siste årene har jeg reist regelmessig til India for å utvikle min yoga- og meditasjonspraksis og i 2016 tok jeg Sivananda Teacher Training i Kerala.

Jeg liker å dele mine yoga-erfaringer med familie og venner, mennesker jeg møter på min vei og ikke minst, mine elever. Min undervisning er inspirert av Iyengars metode og jeg legger vekt på at øvelsene gjøres på en trygg måte. Vi bruker hjelpemidler som klosser, puter og belter når det er nyttig for å sikre dette.

Jeg har nærmere 20 års pedagogisk erfaring med treningsveiledning for mennesker i alle aldre og livssituasjoner. Unge og eldre, spreke og mindre spreke. Jeg er også Sosialantropolog fra UiO og gjorde feltarbeid blant innvandrere.

I tillegg til å undervise hos Raus Yoga har jeg undervist yoga ved Den Norske Opera siden 2013 og jeg tilbyr også klasser i mitt eget studio YogaGarasjen. Du kan kontakte meg på telefon 90 67 73 18

Trude Eidtang

Trude til fjells1

Jeg har undervist i yoga i 10 år, de siste årene på fulltid, men ble introdusert for yoga for over 20 år, den gangen gjennom dans. Jeg opplevde ganske snart yoga som en god måte å stresse ned på i studietiden, og praktiserte og leste en del hjemme på egenhånd. Men så gled det bort igjen og ble erstattet av andre ting. Jeg var jevnlig innom yogaklasser og lærere de neste årene, men uten at det førte til noen egen praksis. Det var først under en tur til Zanzibar i 2007 at jeg traff en ivrig yogalærer, Marisa van Vuuren, som inspirerte meg til å fortsette. Og etter dette er yoga blitt værende som en regelmessig aktivitet i livet mitt, på linje med tannpussen.

Jeg har ingen fast og displinert praksis, men jeg «må» på matta hver dag. Kroppen krever det.

Gjennom yogaen har jeg lært meg selv å kjenne bedre, både fysisk og psykisk. Den hjelper meg å stresse ned og samle tankene, men gir også energi, styrke og kroppsbeherskelse. For meg er yogaen i hovedsak en fysisk praksis, men jeg tror det gir mye også på andre plan å utforske og utfordre sin bevegelighet, styrke, balanse, pustemønster etc.

Min yogalærer-utdanning/bakgrunn:
Jeg er internasjonalt godkjent yogalærer i Hatha Flow Yoga fra nederlandske Ekhart Yoga. Jeg har også studert klassisk yoga ved Norsk Yogaskole, Ashtanga med Schirin Zorriassateiny/ Marisa Van Vuuren og Restorative Yoga med Donna Farhi.

I tillegg har jeg grunnleggende kurs i Yogamassasje fra Axelsons Body Work School og bakgrunn fra dans både som utøver og instruktør. Min yoga er dynamisk og flytbasert, med innslag av klassiske asanas og yin-elementer. Jeg vektlegger koordinering av pust og bevegelser og en gradvis progresjon i takt med egne forutsetninger.

Før jeg ble yogalærer på fulltid, jobbet jeg innen skole og kulturliv som sosiolog, lektor og kulturviter. Jeg er også en aktiv sanger og musiker.

I tillegg til klasser hos Raus Yoga holder jeg kurs i regi av LevMedYoga  og kan kontaktes på telefon 95 02 25 59

Tobias Palm

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

For meg var det nok den argentinske tangoen som ble inngangsporten til yogaen. Jeg meldte meg på et nybegynnerkurs i Argentinsk tango og ble helt bitt av tangobasillen. Etter et par år med dansing flere ganger i uken bestemte jeg meg for å leve ut drømmen. Jeg sa opp jobben jeg hadde, leide ut leiligheten og flyttet til Buenos Aires for 6 måneder for å lære meg spansk og danse tango.

Å lære tango var for meg å begynne å lytte på kroppen med nye sanser, en bevisstgjøring og tilstedeværelse i kroppen, men også den ordløse kommunikasjonen med den man danser med.

I Buenos aires kom jeg i kontakt med yogaen. Jeg var mest ute etter å bli sterkere og mer fleksibel, for å bli en bedre tangodanser, men oppdaget etterhvert att yoga er så mye mer enn det. Styrke og fleksibilitet er noe man får med på kjøpet. Yogaen er for meg å jobbe med den bevisstgjøringen av kroppen som jeg begynnte å oppdage i tangoen, men i tillegg også sinnet og hvordan pusten er et verktøy for å knytte sammen de to.

Da jeg kom tilbake til Norge begynte jeg å praktisere Ashtanga Vinyasa Yoga, og dette har nå vært min hovedsaklige yogapraksis de siste ti årene. I tillegg har jeg studert Vinyasa Krama med Srivatsa Ramaswami og Pranayama med Tiwari fra Kaivalyadhama Yoga institute i India. Min faste lærer i Ashtanga Vinyasa Yoga er John Scott. Jeg fullførte min Teacher Training med ham i Cornwall, England i 2013, og har deretter hatt mulighet å assistere ham på workshops både her i Norge, i Sverige, Spania og Polen.

Mannfolkyoga-kurset her på Rausyoga har jeg undervist siden 2012. Det er et kurs som bygger på Ashtanga Vinyasa Yoga, som er en fysisk og dynamisk yogaform, men det blir spesielt tilrettelagt i forhold til de utfordringer som menn oftest har: stive muskler og ledd, spesielt hofter, skuldrer og vonde rygger.

Jeg startet selv med yoga etter at jeg fylte 30, med stive muskler og ledd, og håper å kunne inspirere andre til det samme. Det er aldri for seint å begynne med yoga…

Jeg kan kontaktes på telefon 95908414

Elisabeth Eide

Elisabeth er utdannet massasjeterapeut ved Verksted for Helhetsmassasje, master coach fra Nordlys i Danmark og mindfulness instruktør fra Creationwork. Hun har praktisert meditasjon og mindfulness siden slutten av 90-tallet. Nå driver hun «Balanse kurs og coaching» på full tid. Hun har mer enn 20 års arbeidserfaring som lærer og fra humanitære organisasjoner nasjonalt og internasjonalt. Elisabeth kan kontaktes på tlf 97 57 26 52 eller på epost elisabeth@balansecoaching.no

Ragni Indahl

Jeg har rundet 50 år og har min yogalærerutdanning fra Oslo Yoga. Det er en allsidig grunnutdanning som er opptatt av at alle skal kunne utvikle sin egen yogapraksis i tråd med egne forutsetninger.

Selv begynte jeg med yoga for ca 10 år siden. Da hadde jeg vært plaget av nakke- og ryggsmerter i lengre tid. Sammen med annen trening hjalp yogaen meg med å bli kvitt disse smertene. Min yogapraksis gjør meg godt på flere måter.  Jeg opplever at jeg blir bedre kjent med meg selv, i både kropp og sinn, og dette gir meg nyttige redskap for å styrke og utvikle meg selv på ulike måter.

De første årene drev jeg primært med rolig yoga (yin-yoga). Nå veksler jeg mellom rolig og mer aktive yogaformer som dynamisk yoga og Ashtanga. Når jeg underviser liker jeg å blande rolige og mer aktive øvelser. Jeg er opptatt av at yoga ikke skal handle om prestasjon, men om opplevelse. En god opplevelse i både kropp og sinn. Velkommen på Fredagsyoga.

Jeg har også drevet med er ballett, fysisk teater, og akrobatikk – men det er noen år siden.

Jeg kan nås på tlf 95 15 09 32

Julie Hoen

jeg er 38 år og har vokst opp i nabolaget til Raus Yoga her i Bærum. Jeg prøvde yoga første gang da jeg var 17-18 år og syntes det var spennende med en ny tilnærming til fysisk aktivitet, ikke minst bevisstheten rundt pust og viktigheten av avspenning.

Jeg har spilt tennis hele livet og yoga gjør at jeg lettere finner fokus når jeg spiller. Jeg kan bruke pusten både for å hente mer energi og til å roe ned. Yogaen har også ført til økt kropps-beherskelse og bedre balanse. Jeg får rett og slett mer ut av tennisen. Slik kan yoga gi deg et løft i andre former for fysiske aktiveter også; 1+1= 3!

Min yogalærerbakgrunn er Virja-yoga, en yogaform som er utviklet med særlig fokus på den «nordiske kroppen», dvs hvilke fysiske utfordringer de fleste av oss opplever ved å bo og leve i et kaldt klima. Jeg er opptatt av å tilrettelegge øvelsene på en best mulig måte til den enkeltes kropp og forutsetning.

Trygg yoga gjennom god teknikk er viktig for meg samtidig som jeg liker å utforske ulike øvelser og ikke minst ha det gøy i timene. Kom og la Fredagsyogaen bidra til både glede og kroppslig velvære!

Jeg har også utdannelse i Barselyoga og Barneyoga! Ellers underviser jeg i Tennis, holder yogakurs for bedrifter, gir privattimer og driver med fotokunst.

Jeg kan nås på julieskontor@gmail.com