Trude Eidtang

Jeg har undervist i yoga i mer enn 10 år, de siste årene på fulltid, men ble introdusert for yoga for over 20 år, den gangen gjennom dans. Jeg var jevnlig innom yogaklasser og ulike lærere uten at det førte til noen egen praksis. Det var først under en tur til Zanzibar i 2007 at jeg traff  yogalærer, Marisa van Vuuren, som inspirerte meg til å fordype meg mer i yoga. Og etter dette er yoga blitt en viktig og regelmessig aktivitet i livet mitt.

Jeg har ingen fast og displinert praksis, men jeg «må» på matta hver dag. Kroppen krever det.

Gjennom yogaen har jeg lært meg selv å kjenne bedre, både fysisk og psykisk. Den hjelper meg å stresse ned og samle tankene, men gir også energi, styrke og kroppsbeherskelse. For meg er yogaen i hovedsak en fysisk praksis, men jeg tror det gir mye også på andre plan å utforske og utfordre sin bevegelighet, styrke, balanse, pustemønster etc.

Min yogalærer-utdanning/bakgrunn:
Jeg er internasjonalt godkjent yogalærer i Hatha Flow Yoga fra nederlandske Ekhart Yoga. Jeg har studert klassisk yoga ved Norsk Yogaskole, Ashtanga med Schirin Zorriassateiny/Marisa Van Vuuren og Restorative Yoga med Donna Farhi. I 2017 tok jeg teachers training i ansiktsyoga etter Anne-Lise Hagens «The Yoga Face Methode»

Min yoga er dynamisk og flytbasert, med innslag av klassiske asanas og yin-elementer. Jeg vektlegger koordinering av pust og bevegelser og en gradvis progresjon i takt med egne forutsetninger.

Før jeg ble yogalærer på fulltid, jobbet jeg innen skole og kulturliv som sosiolog, lektor og kulturviter. Jeg er også en aktiv sanger og musiker.

Mine kurs er for tiden Yinyoga på mandager kl 1545, Rolig dynamisk yoga på mandager kl 1715 og Dynamisk yoga mandager kl 1900. 

 

I tillegg til klasser hos Raus Yoga holder jeg kurs i regi av Villmarksyoga og kan kontaktes på telefon 95 02 25 59

Trude til fjells1