Helena Stokker

Mitt første møte med yoga var i 2007 i et lite studio i Los Angeles hvor jeg var bosatt i mange år. På den tiden hadde jeg en del helseutfordringer, blant annet kroniske ryggsmerter og jeg ville se om yoga kunne hjelpe. Første time gjorde stort inntrykk, jeg følte meg hjemme selv om det var mye jeg ikke fikk til. Jeg forsto at dette handlet om mer enn å bli sterk og smidig. Gjennom regelmessig praksis ble jeg bra i ryggen og jeg kjente også på en indre ro og opplevelse av oversikt i livet mitt, noe jeg hadde lengtet etter. Jeg vendte tilbake til Norge i 2010 og i 1012 tok jeg yogalærerutdannelsen Yoga works med John Guidos.

Siden den gang har jeg undervist både i små yogastudioer, på treningssentre og i psykiatrien. Psykisk helse ligger mitt hjerte nær og jeg holder nå på med en utdannelse i traume-tilpasset yoga (TAY).

Videre har jeg utdanning (TT) i Yinyoga med Yogawise og i Vinyasa (koordinert pust og bevegelse) med Atman Yoga school.

Jeg er inspirert av flere yogastiler noe min undervisning bærer preg av. Best liker jeg å undervise en form for flyt hvor øvelsene gjøres i rolig bevegelse og koordinert med pusten (Vinyasa). Musikk av ulik art brukes for å gi inspirasjon og energi i timene. Alle timer avsluttes med dyp avspenning.

Gjennom grundige forklaringer av øvelsene og forslag til tilpasninger der det er nødvendig håper jeg å bidra til at deltakerne opplever mestring og glede ved å være med på timene. Til syvende og sist er det ikke hvor mye man gjør på matta som er det viktigste, men hvor tilstede man er i egen kropp og sinn, og at man lytter innover og gjør det som føles riktig til enhver tid.

Hos Raus Yoga underviser jeg fra høsten to klasser i uka Rolig yoga flyt / Vinyasa på torsdager kl 1715-1845 og en mer aktiv klasse, Yoga flyt / Vinyasa, torsdager kl 1900-2030.