Tobias Palm

For meg var det den argentinske tangoen som ble inngangsporten til yogaen. Jeg meldte meg på et nybegynnerkurs i Argentinsk tango og ble bitt av tangobasillen. Etter et par år med dansing flere ganger i uken bestemte jeg meg for å leve ut drømmen. Jeg sa opp jobben jeg hadde, leide ut leiligheten og flyttet til Buenos Aires for å lære meg spansk og danse tango.

Å lære tango var for meg å begynne å lytte på kroppen med nye sanser, en bevisstgjøring og tilstedeværelse i kroppen, men også den ordløse kommunikasjonen med den man danser med.

I Buenos Aires kom jeg i kontakt med yogaen. Jeg var mest ute etter å bli sterkere og mer fleksibel, for å bli en bedre tangodanser, men oppdaget etterhvert att yoga er så mye mer enn det. Styrke og fleksibilitet er noe man får med på kjøpet. Yogaen er for meg å jobbe med den bevisstgjøringen av kroppen som jeg begynte å oppdage i tangoen, men i tillegg også sinnet og hvordan pusten er et verktøy for å knytte sammen de to.

Tilbake til Norge begynte jeg å praktisere Ashtanga Vinyasa Yoga, og dette har nå vært min hovedsaklige yogapraksis de siste ti årene. Min faste lærer i Ashtanga Vinyasa Yoga er John Scott. Jeg fullførte min Teacher Training med ham i Cornwall, England i 2013, og har deretter hatt mulighet å assistere ham på workshops både her i Norge, i Sverige, Spania og Polen.

Mannfolkyoga-kurset her på Rausyoga har jeg undervist siden 2012. Det er et kurs som bygger på Ashtanga Vinyasa Yoga, en fysisk og dynamisk yogaform, men det blir spesielt tilrettelagt i forhold til de utfordringer som menn oftest har: stive muskler og ledd, spesielt hofter, skuldrer og vonde rygger.

Jeg startet selv med yoga etter at jeg fylte 30, med stive muskler og ledd, og håper å kunne inspirere andre til det samme. Det er aldri for seint å begynne med yoga…

Jeg underviser Mannfolkyoga på onsdager kl 1900

Kan kontaktes på telefon 95908414

OLYMPUS DIGITAL CAMERA