Tobias Palm

For meg var det nok den argentinske tangoen som ble inngangsporten til yogaen. Jeg meldte meg på et nybegynnerkurs i Argentinsk tango og ble helt bitt av tangobasillen. Etter et par år med dansing flere ganger i uken bestemte jeg meg for å leve ut drømmen. Jeg sa opp jobben jeg hadde, leide ut leiligheten og flyttet til Buenos Aires for 6 måneder for å lære meg spansk og danse tango.

Å lære tango var for meg å begynne å lytte på kroppen med nye sanser, en bevisstgjøring og tilstedeværelse i kroppen, men også den ordløse kommunikasjonen med den man danser med.

I Buenos aires kom jeg i kontakt med yogaen. Jeg var mest ute etter å bli sterkere og mer fleksibel, for å bli en bedre tangodanser, men oppdaget etterhvert att yoga er så mye mer enn det. Styrke og fleksibilitet er noe man får med på kjøpet. Yogaen er for meg å jobbe med den bevisstgjøringen av kroppen som jeg begynnte å oppdage i tangoen, men i tillegg også sinnet og hvordan pusten er et verktøy for å knytte sammen de to.

Da jeg kom tilbake til Norge begynte jeg å praktisere Ashtanga Vinyasa Yoga, og dette har nå vært min hovedsaklige yogapraksis de siste ti årene. I tillegg har jeg studert Vinyasa Krama med Srivatsa Ramaswami og Pranayama med Tiwari fra Kaivalyadhama Yoga institute i India. Min faste lærer i Ashtanga Vinyasa Yoga er John Scott. Jeg fullførte min Teacher Training med ham i Cornwall, England i 2013, og har deretter hatt mulighet å assistere ham på workshops både her i Norge, i Sverige, Spania og Polen.

Mannfolkyoga-kurset her på Rausyoga har jeg undervist siden 2012. Det er et kurs som bygger på Ashtanga Vinyasa Yoga, som er en fysisk og dynamisk yogaform, men det blir spesielt tilrettelagt i forhold til de utfordringer som menn oftest har: stive muskler og ledd, spesielt hofter, skuldrer og vonde rygger.

Jeg startet selv med yoga etter at jeg fylte 30, med stive muskler og ledd, og håper å kunne inspirere andre til det samme. Det er aldri for seint å begynne med yoga…

Jeg kan kontaktes på telefon 95908414

OLYMPUS DIGITAL CAMERA